Tekerlekli sandalye

Tekerlekli sandalyeler manuel ve akülü olmak üzere iki çeşide ayrılmaktadır. Bu çeşitlerde kendi aralarında farklı özelliklerde ihtiyaca göre çeşitlenmektedir. Engelliler için büyük önem taşıyan tekerlekli sandalye fiyat bakımından da değişiklik göstermektedir. Manuel sandalyeler akülülere göre daha uygun fiyatlardadır.



Tekerlekli sandalye bedelini devlet karışarmı

Tekerlekli sandalyeleri devlet manuel özelliğe sahip olan sandalyeleri karşılamaktadır. Eğer siz bu standart sandalyeyi istemiyor daha çok özelliği olan bir model tercih ediyorsanız aradaki farkı kullanıcının ödemesi gerekiyor.

Devletin tekerlekli sandalye kullanıcısına koyduğu bir takım kıstaslar vardır. Eğer kişinin engeli geçici ise engel durumu ortadan kaltığı anda tekerlekli sandalyeyi devlete geri iade etmesini istiyor. Kişi eğer kalıcı bir engele tabiyse bu durumda hayat boyu bu sandalyeyi kullanabilir diyor.

Engelli kişi ilk kez tekerlekli sandalyesini alırken ücretini kendi ödüyor. Daha sonra ödediği ücretin faturasını kuruma veriyor. Ve verdiği ücreti devlet ona iade ediyor.