Medyum

Medyum, bir insanin 5 duyusuyla algılayabildiği sinyallerden çok daha yüksek düzeydeki sinyalleri algılayabilen özel yeteneklere sahiptir. Günümüzde her sokağın başında, gazete köşesinde, ekranda bir medyum bulmak mümkün olsa da bunların içinde gerçekten medyum olan kişi sayısının çok düşük yüzdelerde olduğunu söylemek için ayrıca medyum olmaya gerek olmadığı çok açıktır.

Bazi özel yeteneklerde oldugu gibi medyumlukta genellikle sıkıntılı bir dönemin ardindan veya bir kaza sonrası ortaya çikmaktadir. Bu durum beynimizdeki bazi ölü merkezlerin bir travma veya gergin bir olayin etkisiyle devreye girmesi olarak kabul edilebilir.

Medyumlarin her an vizyon görmeleri veya üst boyutlara geçmeleri mümkün olamaz. Medyum bazen yemek yerken, bazen otobüste seyahat ederken veya hiç beklemedigi bir yer ve zamanda bir mesaj alabilir. Bazi psikometri medyumlari eger yetenekleri üst seviyelerde ise bazi esyalara konsantre olarak o eşya veya sahibi ile ilgili bilgi verebilir.

Günümüzün ekonomik kosullarinda insanlari istismar ederek onlarin üzerinden para kazanmak isteyen bir çok üç kağıtçı piyasada medyum adi altinda çalışıyorlarsa da medyumluk bir çok insanda bulunan ön sezilerle ayni kefeye konulacak bir özellik degildir.