Çatı katı nasıl değerlendirilir

Çatı katları genellikle evdeki fazlalıklarımızı attığımız atıl yerlerdir. Oysaki bu alanı iyi bir dekorasyonla çok şık bir yaşam alanı haline getirebiliriz. Çatı katının büyüklüğüne bağlı olarak şekillendireceğiniz bu alanı öncelikle dışardan gelecek olumsuzluklara karşı korumalısınız. Çatı izolasyonu ve tamiratıyla yağmur, nem ve sıcaklığa karşı koruma altına almalısınız.

Çatı katı dekorasyonu yaparken alanın genişliğine göre çalışma odası, yatakodası, salon, eğlence alanı, hobi odası hatta spor salonu haline getirebilirsiniz. Salon olarak kullanmak isterseniz koltuklarınızı rahatlıkla koyabilecekkadar bir alanınızın olması gerekir.

Çatı kenarlarındaki boşluklara uygun raflarla kitaplık, cdlik yapabilirsiniz. Eğer çatı katınızı yatak odası olarak dekore etmek istiyorsanız yatağınızı koymayı düşündüğünüz yere camdan küçük pencereler yaptırabilirsiniz. Böylelikle yağmurlu havada sesini dinleyebilir ya da açık gecelerde gökyüzündeki yıldızları seyredebilirsiniz. Büyük ekran LCD televizyon, oturma grubu koyarak dinlenme ya da bilardo masası koyarak eğlence alanı oluşturabilirsiniz. Formuna dikkat eden fakat fazla yeri olmayanlar için fitness salonu haline dönüştürülebilir.