2013 Opel Corsa

Üretimini gerçekleştirdiği birbirinden şık tasarımlı sportif otomobil modelleriyle birlikte ön plana çıkmayı başaran Opel isimli otomobil üreticisi, şirket tarihinin en ekonomik ve yakıt tasarruflu dizel modeli olarak lanse edilen Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX’in tanıtımını gerçekleştirdi.






Otomobil segmentinde bir çok farklı üretici, yeni modellerini sunmaya devam ediyor. Almanya merkezli dev otomobil üreticisi Opel de bu firmalar arasında yer alıyor. Şirket, 2013 Opel Corsa 1.3 CDTI ecoFlex’ i resmi olarak tanıttı. Firma’ nın  yeni otomobili ergonomik dizaynı, sportif görüntüsüyle ve cimri yakıt tüketimiyle orta sınıf alıcılara hitap etmekte.

Otomobilin en büyük özelliklerinden olan düşük yakıt tüketimini sağlayan dizel üniteye uygun güncellemeyi hazırlayan mühendisler ECU yazılımı, değişken özellikli yağ pompasını ve manuel şanzuman  sistemini yeniden rezerve etmişler.
Araç 0 ile 100 km/h arasını 12.3 saniye  gibi bir sürede almayı başarıyor. Maximum hızı 177 kilometre ve 100 kilometre de yakıt tüketimi 3.3 litre ve CO2 emilasyon değeri 88 g/km olarak saptanmış.

Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX’in yeni süspansiyon sistemi, düşük yuvarlanma dirençli lastikler ve düşük viskoziteli şanzıman yağı ön plana çıkarken, araş 95 beygir güç üretimi ve 190 Nm tork üretimi yapıyor.

2013 Jetta değişiklikler


2013 Model JETTA larda degisiklikler

JETTA,
- 1.6 TDI 105HP Highline icin kalkmistir
+ Opsiyon "Bussines" Paketi
+ Opsiyon "Business-Premium"-Paketi
+ Opsiyon "Highline Plus"-Paketi
- "Teknik-Paket" kalkmistir
+ Opsiyon Arka Kamera
+ Opsiyon Yangin Tüpü
+ Opsiyon DAB+ RCD310 ve RCD510 icin eklenmistir
+ Opsiyon Xenon Farlari
+ Aluminyum Jant Sedona parlatilmis Jant
+ Opsiyon bagimsiz Kalorifer






Volkswagen Jetta, 1979′da Golf’ün sedanı olarak üretilmeye başlanan kompakt sedan otombildir. Özellikle 3.nesli çok beğenilmiştir. 4.nesli Avrupa’da Volkswagen Bora ismiyle satılmıştır. 3. nesliyle Çin’de hala üretilen Jetta’nın güncel nesli Çin’de Sagitar adı altında üretilmektedir. Arabanın 4 çekerli versiyonu da bulunmakta ancak genelde ön tekerleklerden çekerlidir. Ağırlığı boş iken 1359 kg’dir. 1985 ve 91′de ve 2000′li yıllarda sürekli yenilenmiştir.

Toyota RAV4

Toyota'nın yeni RAV4 modeli, Los Angeles Otomobil Fuarı'nda gün ışığına çıktı.


Toyota'nın 1994 yılından beri yollarda olan kompakt SUV modeli RAV4'ün dörtdüncü nesli Los Angeles'da tanıtıldı. Markanın son Auris modelinde de gördüğümüz yeni tasarım diliyle şekillenen RAV4, yeni neslinde daha önce hiç olmadığı kadar keskin hatlara kavuşuyor. Bunun yanında boyutlarında da farklılıklar mevcut. 4570 mm'lik uzunluğu selefinden 205 mm daha fazla olan yeni RAV4, aynı zamanda 30 mm kadar da daha geniş. Uzunluğu ve genişliği artarken, yüksekliğinin 25 mm azalmış olması, kompakt SUV'ye selefinden daha sportif bir görünüm kazandırmış. Bunun yanında RAV4'ün kabin tasarımı da baştan aşağı yenilenmiş. Otomobilin ön konsolu artık daha dik bir tasarıma sahip.






Yakıt tüketiminin düşürüldüğü açıklanan yeni RAV4'te Avrupa'daki farklı pazarlara yönelik dört üniteden oluşan bir motor gamı bulunuyor. Benzinli versiyonları 151 bg gücünde 2.0 lt ve 176 beygirlik 2.5 litrelik ünitelerden oluşan oluşan RAV4'ün dizel motor gamını ise 124 bg güzünde 2.0 lt ve 150 bg'lik 2.2 litrelik motorlar oluşturuyor.

Yeni RAV4’te yeni teknolojilere de yer verilmiş ve "Entegre Dinamik Sürüş Sistemi" de bunlardan biri. Bu sistem, RAV4'ün çekiş sistemini, VSC olarak adlandırılan araç stabilite kontrolünü ve elektrik destekli direksiyon sistemini kontrol ediyor. Gücün büyük bir bölümünü ön tekerleklere aktaran RAV4'ün çekiş sistemi, güç dağılımını ön ve arka tekerlekler arasında 100:0 ve 50:50 oranları arasında gerçekleştiriyor. Bunun yanında araçta arazi sürüşleri için, güç dağılımını 50:50 oranında sabitleyen bir kilit seçeneğinin de olacağı açıklanıyor.