Mutfak dolapları

Evlerde bayanların en çok vakit geçirdikleri alanlar olan mutfakların dekorasyonu önemlidir. Mutfak dekorasyonu deyince ilk alka gelen mutfak dolapları, farklı zevklere göre modellere sahiptir. Modern stilden klasik stile kadar seçimi mümkün olan mutfak dolapları çeşitli renklerde ve hatta istenirse desenlerde tasarlanıp üretilebilmektedir.


Günümüzde modüler yapıya sahip olan murfak dolapları, üretici firmaların kendi kataloglarında bulunan seçeneklerle küçük, büyük ve çeşitli şekillere sahip mutfaklara kolaylıkla uygulanabilmektedir. Mutfak tasarımı yapmadan önce firmaların ölçü alıp mutfağınıza göre bir çizim yapmasında fayda vardır. Genellikle 3 boyutlu olarak yapılan bu çizimde mutfağınızın nasıl şekilleneceğini daha rahat tespit edebilirsiniz.

 Mutfak dolabınızın rengini belirlerken mekanınıza gelen ışığa, büyüklüğüne dikkat etmelisiniz. Küçük ve fazla ışık almayan mutfaklarda açık renk tercih ederlen büyük alanlarda rahatlıkla daha koyu renkleri tercih edebilirsiniz. Mutfak dolabı yaptırmaya karar verdiyseniz çeşitli firmaların kataloglarını incelemenizi hatta firmalara giderek teşhirde ürünlerini görmenizi tavsiye ederiz.

Yatak odası dekorasyonu

Günün yorgunluğunu en rahat atacağınız yer hiç kuşkusuz yatak odalarıdır. Bu yüzden yatak odası dekorasyonu yaparken üzerinde çok düşünülerek hareket edilmelidir. En başta nasıl bir konsept uygulayacağınıza karar vermelisiniz.

Yatak odasında en çok kullanacağımız şey yataktır. Satın alırken rahatlığına ve konforuna dikkat etmelisiniz. Ürünü alırken denemeden karar vermemelisiniz. Sağlıklı ortopedik, antibakteriyal özellikli yataklar sizi her durumda kurtaracak olan yatak çeşitidir. Eğer çift kişilik yatak bakıyorsanız yanınızdakinin hareketlerini hissettirmeyen yatakları tercih etmelisiniz.

Günün yorgunluğunu en rahat atacağınız yer hiç kuşkusuz yatak odalarıdır. Bu yüzden yatak odası dekorasyonu yaparken üzerinde çok düşünülerek hareket edilmelidir. En başta nasıl bir konsept uygulayacağınıza karar vermelisiniz.

Yatak odasında en çok kullanacağımız şey yataktır. Satın alırken rahatlığına ve konforuna dikkat etmelisiniz. Ürünü alırken denemeden karar vermemelisiniz. Sağlıklı ortopedik, antibakteriyal özellikli yataklar sizi her durumda kurtaracak olan yatak çeşitidir. Eğer çift kişilik yatak bakıyorsanız yanınızdakinin hareketlerini hissettirmeyen yatakları tercih etmelisiniz.

İkinci önemli husus yastık ve yorgandır. Tıpkı yataklarda olduğu gibi yastık ve yorgan seçimini yaparken kaliteden ödün vermeyen ürünleri seçmekte fayda var.











Yataklarınızın içini renklendirmek seçeceğiniz çarşaf takımlarına bağlıdır. Ayrıca yatak örtüleri odanızın dekorasyonunu tamamlayacak küçük ayrıntıların başında gelmektedir. Odanızı klasik tarzda dekore ettiyseniz mutlaka beyaz ya da tek renk modelleri seçmenizde fayda var. Ayrıca düz renkler odanızı geniş gösterir. Ama renkli bir kişiliğe sahipseniz bu konuda çok fazla seçeneğe sahipsiniz demektir.

Romantik ve duygusal bir yapıya sahipseniz odanızda cibinliği eksik etmeyin derim. Çok fazla tül gitsede sonuçtan çok memnun kalacaksınız. Bu ayrıntı odanıza oldukça ihtişam ve lüks bir hava katacaktır.

Yatak odanız genişse mutlaka bir koltuk ve sehpa koymalısınız. Telefonla konuşurken ya da kitap okurken çok işinize yarayacaktır.

Odanızın duvarları yüksekse yerlere değen hatta yerde toplanan perde modellerini seçerseniz odanızın nasıl havalı duracağını tahmin bile edemezsiniz.

Işıklandırma çok önemlidir. Havadan aydınlanma mutlaka olmalıdır. Dinlenmek ya da romantik anlar için gece lambası unutulmamalıdır.
Yatak odanıza sıcak ve rahat hava katmak için illa ki halı.

Çamaşır Sepeti Modelleri

Kirli eşyalarınızı toplamak için çamaşır sepeti arıyorsanız sizler için incelediğimiz hepsi birbirinden dekoratif çamaşır sepeti modelleri içinde mutlaka biri hoşunuza gidecektir. Özelliklede plastik çamaşır sepetlerinden sıkılanlar için çok güzel setler var.









Portmanto modelleri

Portmanto modelleri , evimizin antresinde paltomuzu, ayakkabımız, şapkamızı yeri geldiğinde şemsiyemizi koyduğumuz askılıklı mobilyadır. Üzerindeki aynayla dışarıya çıkmadan son kontrollerimizi yaptığımız, raflı kısımlarıyla bir çok eşyamızı koyduğumuz kullanışlı bir dolaptır.












Portmanto seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Bunların başında seçtiğimiz portmantoda raf sayısının çokluğudur. Ne kadar çok raf varsa o kadar çok ayakkabı ve terlik alır. Üzerine asacağımız eşyalarımızı rahat ulaşabileceğimiz yükseklikte ve askılık sayısının çok olması gerekir. Üzerinde kıyafetlerimizin kontrolü için mutlaka ayna olmalı. Ayrıca portmantolar evimizin girişinde olduğu için dekoratif olmasına dikkat etmek gerekir.

Portmantolar tek veya çok parçalı olabilir.
Evinizin dekorasyonuna uygun modern ya da klasik tarzda modelleriyle zevkinize uygun modelleri seçebilirsiniz.

Mutfak modelleri

Mutfak modelleri mutfağınızın şekline göre farklılıklar gösterebilir. Küçük bir mutfağa sahipseniz moralinizi bozmamalısınız. Küçük mutfaklarınızı doğru tasarımlar ve kullandığınız malzemelerle çok şık, kullanışlı bir alana dönüştürebilirsiniz. Küçük mutfaklarda raf sayısını ve çekmece sayısını fazla kullanarak mutfak eşyalarınızı ortadan kaldırabilirsiniz.

Büyük mutfaklarda seçenek haliyle çok olacaktır. Burda sizin tarzınıza uygun modelleri seçebilirsiniz. Raf ve çekmece sayısını çoğaltabilir ayrıca şaraplıkta yaptırabilirsiniz. Bu tarz büyük mutfaklarda kiler bölümü çok şık durabilir. Koyu renkleri çok rahat kullanabilirsiniz. Mutfak modellerini şık ve güzel görünmesi doğru aydınlatmayla mümkündür.






Günümüzde mutfak ve salonların içiçe olduğu evlerin tercih edildiğini görüyoruz. Çok şık ve modern bir görüntü sağlayan bu tarz mutfaklar her zaman düzenli olması gerekir. Seçtiğiniz model doğal görünmelidir. Ayrıca mutfak ve salonun ayrı görünmesini sağlayan alt kısmı dolap şeklinde bir set yapılmalıdır. Bu setin üstünü dekore edip estetik bir görüntü yakalayabilirsiniz.

Mutfak modellerinde açık raf, cam kapaklar ve ankastre ürünler mutfağı modern gösteren ve son yıllarda çok tercih edilen ayrıntılardır. Ayrıca mutfak dolaplarında kullanılan derin çekmeceler tencere koymak için iyi bir tercih görünüyor.

Artık insanlar mutfaklarını yemek pişirmek, bulaşık yıkamak, yemek-içmek için değil tezgahın üzerine konulan küçük bir televizyonla yaşam alanına dönüştürmüşlerdir.

Mutfak dolaplarındaki renk alternatifleri son zamanlarda sınır tanımamaktadır. Toprak tonlarının daha çok kullanıldığı, siyah ve beyaz rengin yanında kırmızı ve turuncu gibi canlı renkleride çok sık tercih edildiği görülmektedir. Ayrıca kullanılan malzemelerde parlak yüzeyler ve lakeler görülürken ahşabın doğallığından vazgeçmeyenleri de görüyoruz.

Mutfak tezgahlarında granitin ağırlıklı seçildiği mermerit gibi seçeneklerde bulunmaktadır. Ayrıca çift evye tercih edilmektedir.
Mutfaklar hanımların en çok vakit harcadıkları yerlerdir. Mutfak modelleri görünümlerinin yanında kullanım kolaylığınında göz önünde bulundurularak seçim yapılmalıdır.

Vestiyer modelleri

Vestiyer modelleri kullanıldığı alana göre farklılık gösterebilir. Evimizin dış kapısının hemen yanıbaşında bulunan vestiyerler palto, şapka, şemsiye, ayakkabı,terlik gibi bir çok eşyamızı koyduğumuz kurtarıcı dolaptır.












Evimizin dekorasyonuna uygun tarzda seçeceğimiz vestiyer modelleri dekorasyonu tamamlar. Vestiyer modellerini seçerken iç dizaynına dikkat etmemiz gerekir. Raf sayısı ve askılık sayısı ne kadar çoksa kullanım alanıda o kadar çok olur. A yrıca üzerinde boy aynası bulunan modelleri tercih ederseniz dışarı çıkmadan son kontrollerinizi yapabilirsiniz.